Stockholms Handelskammare - Innovation och medmÀnsklighet hyllas i mÄnadens Boosting the Capital-pris

Jag förstÄr! PÄ denna webbplats anvÀnder vi cookies för statistik och för att din upplevelse av webbplatsen ska bli sÄ bra som möjligt. För mer information om hur vi anvÀnder cookies pÄ vÄra webbplatser, vÀnligen se vÄr policy för cookies. Genom att fortsÀtta anvÀnda denna webbplats godkÀnner du vÄr policy för cookies.

Start / Nyheter / Innovation och medmÀnsklighet hyllas i mÄnadens Boosting the Capital-pris
Nyhet

Innovation och medmÀnsklighet hyllas i mÄnadens Boosting the Capital-pris

Publicerad 14 mars 2018 01:09 Uppdaterad 13 april 2018 10:39
Stockholms Handelskammare uppmÀrksammar initiativ som bidragit till att göra huvudstadsregionen mer innovativ, inkluderande och utÄtrikad. Idéer och projekt som helt enkelt boostar Stockholm/Uppsala, vÄr huvudstadsregion.

Denna mÄnad hyllar vi och delar ut Boosting the Captial-priset till Björn Frantzén, grundare till Restaurant Frantzén, Nordic Choice Hotels och Elena Malakhatka, Festival Director, VR_Sci Group.

Björn Frantzén

Björn tilldelas Boosting the Capital-priset för framgÄngssagan Restaurant Frantzén som tilldelats tre stjÀrnor i Michelinguiden. Den unika restaurangupplevelsen bidrar till ett ökat intresse för nordisk mat och dess ursprung samt lyfter Stockholm som kulinariskt turistmÄl.

Vad Àr det som gör Restaurant Frantzén unik? Varför var det just ni som fick Sveriges första tredje MichelinstjÀrna?

Det Àr sÄklart svÄrt att sÀga eftersom jag inte Àtit pÄ alla andra restauranger! Men enligt Guide Michelin har vi lyckats höja bÄde matlagningen och upplevelsen i den nya lokalen, och Àr nu en av Europas bÀsta restauranger. Det gick ju snabbt, vi öppnade den nya lokalen i september och de hade inte lÄng tid pÄ sig att fatta det hÀr beslutet. Men sen har vi ocksÄ drivit Frantzén i nio Är, och de har Àtit min mat minst tre till fem gÄnger om Äret, sÄ de har ju en ganska god uppfattning över vad jag sysslar med och min mat. Personligen sÄ Àr jag nöjd med starten i den nya lokalen, och har ett fantastiskt team att jobba med.

Vad betyder MichelinstjÀrnan för dig och dina medarbetare?

All positiv feedback – det hĂ€r Ă€r ju en feedback – Ă€r som att slĂ€nga pĂ„ ett vedtrĂ€ pĂ„ brasan. Det flammar till lite, eller i det hĂ€r fallet mycket. Det ger mer rĂ„g i ryggen och trygghet i det man sysslar med. Sen kĂ€nner man den tryggheten i mötet med gĂ€sterna ocksĂ„.

Vad betyder det för Stockholm och Sverige att ni vunnit stjÀrnan?

Kortsiktigt sĂ„ kommer stjĂ€rnan sĂ„ klart locka Ă€nnu fler internationella gĂ€ster – ofta nĂ€r man har Ă„kt till Stockholm sĂ„ passar man pĂ„ att bo, Ă€ta mycket och uppleva stan. UngefĂ€r hĂ€lften av vĂ„ra gĂ€ster Ă€r internationella och har rest till Stockholm för att Ă€ta hos oss.

StjĂ€rnan visar att det Ă€r möjligt att ta sig hela vĂ€gen i Sverige, sĂ„ förhoppningsvis blir det fler trestjĂ€rniga restauranger. Sen Ă€r Stockholm unikt och gott redan – en skitbra matstad. Det finns mĂ„nga bra restauranger och duktiga kockar. SĂ„ jag Ă€r bara glad och stolt att fĂ„ vara en del av det. Vi sporrar och peppar varandra. Och desto mer bra restauranger desto bĂ€ttre för alla restauranger, för det drar folk till Stockholm.

Vad ser du fram emot hÀrnÀst?

Vi har extremt mycket idéer och tankar inför vÄren och sommaren i den hÀr lokalen och det ska sÄ klart bli vÀldigt kul. Vi har ju en terrass och allt möjligt. Sen ser vÀl varenda svensk fram emot vÄren. Som matlagare ser jag fram emot att fÄ börja röra saker som har lite grön fÀrg pÄ sig. Snart kommer hÀrliga vÄrlamm, den första ramslöken, och rabarber.

Foto: Martin Botvidsson och Stefan vd, KG

Nordic Choice Hotels

Nordic Choice Hotels tilldelas priset för sitt initiativ Ali-hjÀlpen som ger juridiskt stöd till utvisningshotade medarbetare. Genom att ta ansvar utöver det förvÀntade fÄr ni era medarbetare att kÀnna sig trygga och belyser det orimliga i utvisningar av eftertraktad arbetskraft.

BerÀtta om Ali-HjÀlpen. Vilka hjÀlper ni?

Ali-HjÀlpen bistÄr medarbetare som av olika anledningar riskerar utvisning. Det kan vara pga att de har fÄtt avslag i sin asylansökan, vilket drabbade Ali som har inspirerat initiativet. Eller att de har fÄtt avslag i sin ansökan om arbets- och uppehÄllstillstÄnd. Avslagen kan bero pÄ mÄnga olika saker, varje case Àr unikt men ibland kan det bero pÄ att en tidigare arbetsgivare inte har betalat rÀtt försÀkringar eller att en make/maka har fÄtt avslag pÄ sin ansökan och det beslutet pÄverkar Àven vÄr medarbetare. Gemensamt för alla som drabbas Àr att de Àr duktiga, lojala och engagerade medarbetare som bÄde vi och hela besöksnÀringen verkligen behöver, t.ex. kockar som enligt arbetsförmedlingen Àr det största bristyrket.

Vad betyder Boosting-priset för er?

Det Àr extremt glÀdjande att vÄrt initiativ uppmÀrksammas och förhoppningsvis sÄ kan det inspirera andra bolag att bistÄ sina anstÀllda med ofta svÄra myndighetskontakter. Samtidigt sÄ Àr det frustrerande att ett initiativ som Ali-HjÀlpen behövs. Kontakterna med migrationsverket tar mycket tid och kraft frÄn bÄde medarbetare och chefer. Det Àr ett extremt komplext regelverk och ett enda misstag kan leda till förödande konsekvenser.

Hur har instiftandet av Ali-hjÀlpen tagits emot av era medarbetare?

De berörda medarbetarna Àr otroligt glada och tacksamma för all hjÀlp de kan fÄ i en ofta svÄr och utsatt situation. De Àr tacksamma och stolta att de jobbar pÄ ett bolag som pÄ riktigt bryr sig och vill hjÀlpa mer Àn vad anstÀllningen krÀver. En del har innan Ali-HjÀlpen bekostat egna advokater men mÄnga har inte haft de ekonomiska förutsÀttningarna för att ha en egen advokat och de Àr enormt tacksamma och lÀttade att de nu har möjlighet att fÄ hjÀlp frÄn experter. Sen finns det en otrolig stolthet inom företaget frÄn alla kollegor till de drabbade. Kollegor som mÄnar om sina arbetskamrater och tycker att det Àr fantastiskt att Ali-hjÀlpen startats sÄ att alla fÄr möjlighet till hjÀlp.

Varför Ă€r det viktigt att företag engagerar sig i frĂ„gor bortom de ”vanliga” och tar ett socialt ansvar?

Det finns en otrolig kraft i nÀringslivet. Tillsammans kan man göra enorma insatser i samhÀllet och för enskilda mÀnniskor. Vi Àr ju alla medmÀnniskor som vill bidra och hjÀlpa till och det engagemanget upphör ju inte under arbetstid. Vi mÀrker ocksÄ att vÄra anstÀllda vill engageras och gÀrna gör insatser som inte bara handlar om det som direkt stÄr i arbetsbeskrivningen utan som gör skillnad pÄ fler plan. Det hÀr kommer att vÀxa och de företag som jobbar framgÄngsrikt med detta kommer ocksÄ ha lÀttare med sin kompetensförsörjning.

Foto: Nordic Choice Hotels

Elena Malakhatka

Elena tilldelas pris för festivalen VR_Sci Fest som visar pÄ VR-teknologins breda potential och samlar bÄde studenter, nÀringsliv och konstnÀrer. Ett initiativ som bryter barriÀrer och uppmuntrar ovÀntade samarbeten, vilka skapar nya lösningar och boostar Stockholm som techstad.

Tell us about VR_Sci Fest. What will visitors see on site?

VR_Sci Fest started in Stockholm, Sweden by a group of Ph.D. and MSc students inspired by Virtual Reality and united by one goal - to explore this technology for visualization of scientific research. We established collaboration with universities from abroad, including MIT and Stanford to learn about scientific research and visualization in VR. This is how the idea of VR_Sci Fest was born, with a vision of creating the first and the biggest festival in Sweden dedicated to Virtual Reality and Science. The festival was a tremendous success with 29 companies attending VR_Expo as exhibitors and a confirmed record number of 2500 visitors at the KTH Library and Dome of Visions.

What does the Boosting-the-Capital Prize mean to you?

Such a great award indicates that we are doing something essential and in the right way. This festival is the fruit of the efforts of a group of volunteer enthusiasts. We, in many cases, do not have experience, and sometimes we ask ourselves "Does society need this at all?". But standing here today means the answer is yes.

Why business-academy cooperation important for technology development?

The fact that the academy has the ability to study the technology more efficiently and independently, and the business has the ability to respond to the needs of society quickly. Together, we get more meaningful and substantial results.

What technical changes and trends do you think will have the biggest effect on Stockholm and Sweden in the next ten years?

I think the main challenge for Sweden, as well as the main opportunity, is the speed of these technological changes. The world changes quickly and will change even faster, and to gain momentum without the loss of “Swedish quality” will not be easy. That is where the skill to learn quickly and adapt to change will play a key role, and the conjunction of academia-business will be important. I think Sweden has the right focus on social technologies and the development of social infrastructure, and that it's better to leave the qubits race for China and the US. Sweden can start building a world for people, and develop the ubiquitous technology we need right now. 

Vill du lÀsa mer om festivalen eller delta som partner? LÀs mer pÄ http://vrscifest.com/ eller kontakta Elena pÄ elenama@kth.se


Det finns mĂ„nga goda krafter, fler Ă€n vi vet om – sĂ„ tipsa oss gĂ€rna om nĂ„gon speciell person som du tycker Ă€r vĂ€rd vĂ„rt pris. Skicka en nominering till boosting@chamber.se eller anvĂ€nd #boostingthecapital