Stockholms Handelskammare - Integritetspolicy för koncernen Stockholms Handelskammare

Jag förstÄr! PÄ denna webbplats anvÀnder vi cookies för statistik och för att din upplevelse av webbplatsen ska bli sÄ bra som möjligt. För mer information om hur vi anvÀnder cookies pÄ vÄra webbplatser, vÀnligen se vÄr policy för cookies. Genom att fortsÀtta anvÀnda denna webbplats godkÀnner du vÄr policy för cookies.

Stockholms Handelskammare / Integritetspolicy för koncernen Stockholms Handelskammare

Integritetspolicy för koncernen Stockholms Handelskammare

I den hÀr integritetspolicyn hittar du övergripande information om hur vi hanterar personuppgifter enligt gÀllande lagstiftning och sÀrskilt med hÀnvisning till GDPR, General Data Protection Regulation (1) som trÀder i kraft den 25 maj 2018.

Bakgrund

Din personliga integritet Àr viktig för oss. Vi vill att du ska kÀnna dig trygg i att vi hanterar dina personliga uppgifter pÄ ett ansvarsfullt sÀtt, oavsett i vilket syfte du Àr i kontakt med oss. I den hÀr integritetspolicyn hittar du övergripande information om hur vi hanterar personuppgifter enligt gÀllande lagstiftning och sÀrskilt med hÀnvisning till GDPR, General Data Protection Regulation (1) som trÀder i kraft den 25 maj 2018.

Vilken information samlar vi in?

Informationen som samlas in behandlas av Stockholms Handelskammare, 262000–0261, och/eller Stockholms Handelskammare Service Aktiebolag, 556095–7952, pĂ„ Brunnsgatan 2, 111 38 Stockholm.

Du kan direkt eller indirekt komma att ge oss information om dig sjÀlv pÄ ett antal olika sÀtt. Till exempel samlas viss personligt identifierbar information in via vÄra webbsidor eller via kontaktformulÀr eller eventanmÀlningar.  Vilken information vi vÀljer att samla in om dig beror pÄ hur och varför vÄr kontakt har uppstÄtt. Om du besöker oss online och vÀljer att bli medlem, att prenumerera pÄ nÄgot av vÄra olika nyhetsbrev, köpa nÄgon av vÄra tjÀnster eller anmÀla dig till nÄgot av vÄra event sÄ Àr den information vi sparar oftast begrÀnsad till ditt namn, e-post och telefonnummer och detta gör vi antingen för att hantera er önskan om att registreras hos oss samt för att förbÀttra anvÀndbarheten hos oss. Vi krÀver inte att du registrerar dig eller lÀmnar personuppgifter för att ta del av informationen och materialet pÄ vÄr hemsida. Om du registrerar dig kommer du dock att fÄ information om aktiviteter, rapporter och evenemang som Àr inom samma intressekategori.

Handelskammaren sparar informationen med hÀnvisning till Dataskyddsförordningen, GDPR (1).

Vad Àr berÀttigat intresse?

NĂ€r vi anvĂ€nder oss av den lagliga grunden intresseavvĂ€gning eller berĂ€ttigat intresse innebĂ€r det att behandlingen Ă€r nödvĂ€ndig för att tillgodose vĂ„rt berĂ€ttigade intresse. Exempelvis att kunna erbjuda dig information om vĂ„ra produkter, tjĂ€nster, prenumerationer eller sammankomster av olika slag. Det kan ocksĂ„ handla om att vi vill följa upp ditt besök pĂ„ nĂ„got av vĂ„ra möten eller evenemang. Ytterligare ett berĂ€ttigat intresse Ă€r att hĂ„lla vĂ„ra inbjudningar, utskick och tjĂ€nster sĂ„ relevanta som möjligt för dig. VĂ„rt syfte Ă€r att ge dig service i form av relevant kommunikation, olika tjĂ€nster samt relevanta och anpassade erbjudanden. För den lagliga grunden – berĂ€ttigat intresse – görs alltid en intresseavvĂ€gning mellan intresset av Stockholms Handelskammares behandling av personuppgifter och individens intresse av att skydda sina personuppgifter.

Handelskammaren sÀkerstÀller att behandling av dina personuppgifter sker sÀkert och i enlighet med tillÀmplig dataskyddslagstiftning.

Vad Àr samtycke?

Samtycke, enligt personuppgiftslagen, Àr en frivillig och tydlig viljeyttring genom vilken den registrerade - efter att ha fÄtt information - godtar behandlingen av personuppgifter om sig sjÀlv. FrÄn och med den 25 maj 2018 kan vi komma att uttryckligen be dig att ge ditt samtycke nÀr du anmÀler dig som kund, medlem eller evenemangsbesökare. Det kommer dÄ innebÀra att du kan komma att fortsatt fÄ inbjudningar till olika evenemang och nÀtverk, nyheter om rapporter, nyhetsbrev och medlemsinformation via antingen post eller e-post via elektronisk kommunikation.

Du kan nÀr du helst önskar, genom att kontakta oss, Äterkalla ditt samtycke eller Àndra dina preferenser om vad du Àr intresserad. Du har alltid rÀtt att kostnadsfritt fÄ tillgÄng till, korrigera, ta bort eller bestrida de personuppgifter som Handelskammaren har om dig genom att kontakta oss.

Hur samlar vi in personuppgifter?

Prenumerationer

NÀr du vÀljer att starta en prenumeration pÄ nÄgot av vÄra nyhetsbrev behöver du uppge din e-postadress vilken Stockholms Handelskammare behöver för att uppfylla din önskan. Vi fortsÀtter lagra din e-postadress tills du vÀljer att sluta prenumerera pÄ nyhetsbreven.

Medlemsorganisationen

För att fÄ möjlighet att vara med och pÄverka och samtidigt ta del av alla rapporter, evenemang och övriga tjÀnster och som Stockholms Handelskammare erbjuder sÄ uppmanar vi företag att bli medlemmar. För varje medlemsföretag behöver vi minst en kontaktperson. NÀr ni ansöker om medlemskap hos oss behöver vi sÄledes personuppgifter sÄsom, namn, e-post och telefonnummer. Dessa personuppgifter anvÀnds för att hÄlla er som medlemsföretag informerade om vad som hÀnder hos Stockholm Handelskammare, skicka information, inbjudningar och nyhetsbrev mm. Vi sparar dina uppgifter sÄ lÀnge som uppgifterna Àr nödvÀndiga för att uppfylla de ÀndamÄl som uppgifterna frÄn början samlades in för, eller om sÄ krÀves, enligt bokföringslagen.

Handelsdokument

NÀr du nyttjar nÄgon av tjÀnsterna för handelsdokument sÄsom exempelvis, men ej begrÀnsat till ansökan om ursprungsintyg eller ATA-carnet, behöver vi lagra ditt namn, telefonnummer och e-postadress för att kunna utföra vÄra tjÀnster och följa tillÀmpad lagstiftning. Vi kommer att spara dina uppgifter sÄ lÀnge som uppgifterna Àr nödvÀndiga för att uppfylla de ÀndamÄl som uppgifterna frÄn början samlades in för. Vi följer unionstullkodexen UCC (EU 952/2013), Lag (1990:515) om auktorisation av handelskamrar och Handelskammarförordning (1990:733) samt bokföringslagen.

Escrow (kÀllkoder)

NÀr du ingÄr avtal om kÀllkodsdeponering hos Stockholms Handelskammare, efterfrÄgar vi personuppgifter sÄsom namn och e-postadress. Dessa uppgifter behöver vi för att utföra den önskade tjÀnsten. Vi sparar dina uppgifter sÄ lÀnge som det Àr nödvÀndigt för att uppfylla de ÀndamÄl som uppgifterna frÄn början samlades in för eller sÄ lÀnge som bokföringslagen krÀver. 

Skiljedomsinstitutet (SCC)

SCC behandlar personuppgifter för att kunna fullgöra sitt uppdrag inom ramen för de tjÀnster som vi tillhandahÄller.

Om du kommer i kontakt med SCC genom ett skiljeförfarande kan vi komma att behandla personuppgifter som ditt namn, postadress, e-postadress, telefonnummer, nationalitet, jobbtitel, sprÄkkunskaper, samt din koppling till företag eller organisationer. Om du utsetts till skiljedomare behandlar vi Àven information om arvode och i förekommande fall skatter och sociala avgifter. Om du har visat intresse för utseenden som skiljedomare kan vi komma att behandla information som curriculum vitae, födelseÄr och specialistkompetens. Om du prenumererar pÄ t.ex. vÄrt nyhetsbrev för att fÄ affÀrsrelaterad information och marknadskommunikation frÄn oss, behandlar vi dina personuppgifter sÄsom namn och e-postadress. Om du Àr medlem i nÄgot av de nÀtverk som SCC administrerar, behandlar vi personlig information sÄsom ditt namn, e-postadress och ev. telefonnummer och postadress.

Automatiskt insamlade data

Vi anvÀnder cookies och liknande spÄrningstekniker för att förbÀttra din upplevelse av vÄra tjÀnster. Genom dessa medel kan vi exempelvis fÄ information om din webblÀsartyp och ditt operativsystem, visade webbsidor, lÀnkar som du klickat pÄ, IP-adress, webbplatser du har besökt innan du kom till vÄr webbplats, e-post frÄn oss som du öppnar, vidarebefordrar, eller anvÀnder för att klicka dig fram till vÄr webbplats.

Du kan stÀlla in din webblÀsare som du önskar för att t.ex. sluta acceptera nya cookies, fÄ ett meddelande nÀr du fÄr en ny cookie, inaktivera befintliga cookies och för att utelÀmna bilder.

Foto, film- och ljudupptagning

NÀr du deltager vid nÄgra av vÄra evenemang, luncher, seminarier, utbildningar, informationsmöten eller dylikt sÄ kan vi komma att spela in eller fotografera evenemanget och personer som deltar. Det medför att du som deltagare kan komma att förekomma i ljud- och bildinspelningar eller fotografier. Handelskammaren behandlar denna information pÄ olika sÀtt och den kan Àven komma att publiceras internt eller externt. Handelskammaren kommer inte att publicera namn eller foton, ljud- eller bildupptagningar med deltagare som har en framtrÀdande roll utan deltagarens samtycke.

Hur anvÀnds data som samlas in?

Hantering av tidigare registrerade uppgifter

För medlemsföretag, medlemskontaktpersoner, eventdeltagare och intressepersoner som registrerats före den 25 maj 2018 har Handelskammaren följt Dataskyddsförordningens (GDPR) Artikel 6 punkten 1 (f) om intresseavvÀgning gÀllande fortsatt hantering av personuppgifter.

Vi delar personligt identifierbar information med bolag inom Stockholms Handelskammares koncern. Vi kan ocksÄ komma att dela information med tjÀnsteleverantörer som vi har anlitat för att utföra tjÀnster för vÄr rÀkning, t.ex. för att hjÀlpa till att driva kampanjer eller göra utskick. Dessa tjÀnsteleverantörer kan fÄ tillgÄng till personligt identifierbar information om vÄra besökare och intressenter, om det behövs för att utföra uppgifter Ät oss, men de har inte vÄrt tillstÄnd att anvÀnda eller avslöja informationen utom om sÄ krÀvs för att utföra tjÀnster för vÄr rÀkning eller uppfylla juridiska krav.

Hur hanterar vi personuppgifter och personnummer?

Vilka kan vi komma att dela dina personuppgifter med?

Stockholms Handelskammare sÀljer inte dina personuppgifter till nÄgon och vi delar naturligtvis inte ut dina personuppgifter till vem som helst. Som tidigare nÀmnts kan vi i vissa fall dock komma att dela dina personuppgifter med utvalda tredje parter. Om det sker ser vi till att överföringen sker pÄ ett sÀkert sÀtt som bevarar din integritet. Nedan Àr kategorier av mottagare som vi kan dela dina uppgifter med,

NĂ€r samlar vi in personnummer?

Ibland kan vi komma att behöva ditt personnummer eftersom det Àr det enda sÀttet att kunna sÀkerstÀlla din identitet vid till exempel avtalsskrivning eller om du Àr medlem som privatperson. Vi kommer endast behandla ditt personnummer nÀr det Àr klart motiverat med hÀnsyn till ÀndamÄlet samt för att sÀkerstÀlla din identitet vid till exempel avtalsskrivning eller om du Àr part i ett skiljeförfarande.

Lagring och lagringstid

Personuppgifter lagras av Stockholms Handelskammare under den tid det Àr nödvÀndigt för de ÀndamÄl som specificeras ovan. Det kan vara sÄ lÀnge som det Àr nödvÀndigt för att kunna utföra det vi lovat dig enligt vÄra avtal eller andra Ätaganden. Det kan Àven vara sÄ lÀnge det krÀvs enligt lag eller myndighetsbeslut. Stockholms Handelskammare gallrar registrerade personuppgifter regelbundet. Stockholms Handelskammare vidtar Àven rimliga ÄtgÀrder för att hÄlla de personuppgifter som behandlas aktuella och att radera inaktuella och pÄ andra sÀtt felaktiga eller överflödiga personuppgifter.  Vi pÄ Stockholms Handelskammare har löpande rutiner som sÀkerstÀller att vi inte lagrar onödiga uppgifter om dig och vi minimerar lagringstiden i sÄ stor utstrÀckning som möjligt.

Var behandlar vi dina personuppgifter?

Stockholms Handelskammare och vÄra leverantörer och samarbetspartners behandlar som huvudregel dina personuppgifter inom EU/EES. I de fall personuppgifter behandlas utanför EU/EES sÀkerstÀller vi att vÄra leverantörer och samarbetspartners lever upp till samma sÀkerhets- och skyddsnivÄ som tillÀmpas i EU/EES.

FrÄgor till Stockholms Handelskammare

Har du frÄgor rörande vÄr hantering av dina personuppgifter eller vill du anvÀnda nÄgon av dina rÀttigheter kopplade till hanteringen av personuppgifter? DÄ Àr du vÀlkommen att kontakta oss pÄ Handelskammaren enligt uppgifterna nedan.

Om du kontaktar oss pÄ GDPR@chamber.se  Àr ditt Àrende i trygga hÀnder och vi Äterkommer till dig inom kort.

Personuppgiftsansvariges kontaktuppgifter:

Personuppgiftsansvarig Ă€r Stockholms Handelskammare (org.nr. 262000–0261) och Stockholms Handelskammares Service AB (org.nr. 556095–7952) med besöksadress Brunnsgatan 2, 111 38 STOCKHOLM. Postadress Ă€r Box 16050, 103 21 STOCKHOLM.

Tel: 08-555 100 00

E-post: GDPR@chamber.se