Stockholms Handelskammare - Integritetspolicy för koncernen Stockholms Handelskammare

Jag förstÄr! PÄ denna webbplats anvÀnder vi cookies för statistik och för att din upplevelse av webbplatsen ska bli sÄ bra som möjligt. För mer information om hur vi anvÀnder cookies pÄ vÄra webbplatser, vÀnligen se vÄr policy för cookies. Genom att fortsÀtta anvÀnda denna webbplats godkÀnner du vÄr policy för cookies.

Stockholms Handelskammare / Integritetspolicy för koncernen Stockholms Handelskammare

Integritetspolicy för koncernen Stockholms Handelskammare

Din personliga integritet Àr viktig för oss. Vi vill att du ska kÀnna dig trygg i att vi hanterar dina personliga uppgifter pÄ ett ansvarsfullt sÀtt, oavsett i vilket syfte du Àr i kontakt med oss. I denna integritetspolicy hittar du övergripande information om hur vi hanterar personuppgifter enligt gÀllande lagstiftning och sÀrskilt med hÀnvisning till GDPR, General Data Protection Regulation.

Vilken information samlar vi in?

Informationen som samlas in behandlas av Stockholms Handelskammare, 262000–0261, och/eller Stockholms Handelskammare Service Aktiebolag, 556095–7952, pĂ„ Brunnsgatan 2, 111 38 Stockholm.

Du kan direkt eller indirekt komma att ge oss information om dig sjÀlv pÄ olika sÀtt. Till exempel samlas viss personlig identifierbar information in via vÄra webbsidor, kontaktformulÀr eller seminarieanmÀlningar. Vilken information vi vÀljer att samla in om dig beror pÄ hur och varför vÄr kontakt har uppstÄtt. Om du besöker oss online och vÀljer att bli medlem, prenumerera pÄ nyhetsbrev, köpa nÄgon av vÄra tjÀnster eller anmÀla dig till ett seminarium sÄ Àr den information vi sparar ofta begrÀnsad till ditt namn, företag, e-post och telefonnummer. Detta gör vi för att hantera er önskan om att registreras hos oss och för att förbÀttra vÄr service. Vi krÀver inte att du registrerar dig eller lÀmnar personuppgifter för att ta del av informationen och materialet pÄ vÄr hemsida. Om du registrerar dig för medlemskap, nyhetsbrev, tjÀnster och seminarium kommer du att fÄ information om aktiviteter, rapporter och evenemang.

Handelskammaren sparar informationen med hÀnvisning till Dataskyddsförordningen, GDPR (1).

Hur och i vilket syfte samlar vi in personuppgifter och behandlar dina personuppgifter?

Prenumerationer

NÀr du vÀljer att starta en prenumeration pÄ nÄgot av vÄra nyhetsbrev behöver du uppge din e-postadress vilken Stockholms Handelskammare behöver för att hantera din prenumeration. Vi fortsÀtter lagra din e-postadress tills du vÀljer att sluta prenumerera pÄ nyhetsbreven.

Medlemsorganisationen

För att fÄ möjlighet att vara med och pÄverka och samtidigt ta del av rapporter, evenemang och övriga tjÀnster som Stockholms Handelskammare erbjuder uppmanar vi företag att bli medlemmar. För varje medlemsföretag behöver vi minst

en kontaktperson. NÀr ni ansöker om medlemskap hos oss behöver vi sÄledes personuppgifter sÄsom, namn, företag, e-post och telefonnummer. Vi samlar in dessa personuppgifter för att informera er om inbjudningar, nyhetsbrev och aktuellt pÄ Stockholms Handelskammare. Vi sparar dina uppgifter sÄ lÀnge som uppgifterna Àr nödvÀndiga för att uppfylla de ÀndamÄl som uppgifterna frÄn början samlades in för, eller om sÄ krÀves, enligt bokföringslagen.

Internationell handel

NÀr du nyttjar nÄgon av tjÀnsterna för Internationell Handel sÄsom ursprungsintyg eller ATA-carnet men ej begrÀnsat till, behöver vi lagra ditt namn, telefonnummer och e-postadress för att kunna utföra vÄra tjÀnster och följa tillÀmpad lagstiftning. Vi kommer att spara dina uppgifter sÄ lÀnge som uppgifterna Àr nödvÀndiga för att uppfylla de ÀndamÄl som uppgifterna frÄn början samlades in för. Vi följer unionstullkodexen UCC (EU 952/2013), Lag (1990:515) om auktorisation av Handelskamrar och Handelskammarförordning (1990:733) samt bokföringslagen.

DeponeringstjÀnsten

NÀr du ingÄr avtal om deponering hos Stockholms Handelskammare, efterfrÄgar vi personuppgifterna namn, telefonnummer och e-postadress. Dessa uppgifter behöver vi för att utföra den önskade tjÀnsten. Vi sparar dina uppgifter sÄ lÀnge som det Àr nödvÀndigt för att uppfylla de ÀndamÄl som uppgifterna frÄn början samlades in för eller sÄ lÀnge som bokföringslagen krÀver.

Skiljedomsinstitutet (SCC)

SCC behandlar personuppgifter för att kunna fullgöra sitt uppdrag inom ramen för de tjÀnster som vi tillhandahÄller.

Om du kommer i kontakt med SCC genom ett skiljeförfarande kan vi komma att behandla personuppgifter som ditt namn, postadress, e-postadress, telefonnummer, nationalitet, jobbtitel, sprÄkkunskaper, samt din koppling till företag eller organisationer. Om du utsetts till skiljedomare behandlar vi Àven information om arvode och i förekommande fall skatter och sociala avgifter. Om du har visat intresse för utseenden som skiljedomare kan vi komma att behandla information som curriculum vitae, födelseÄr och specialistkompetens. Om du prenumererar pÄ SCC:s nyhetsbrev för att fÄ affÀrsrelaterad information och marknadskommunikation frÄn oss, behandlar vi dina personuppgifter sÄsom namn och e-postadress.

Automatiskt insamlade data

Vi anvÀnder cookies och liknande spÄrningstekniker för att förbÀttra din upplevelse av vÄra tjÀnster. Genom dessa medel kan vi exempelvis fÄ information om din webblÀsartyp och ditt operativsystem, visade webbsidor, lÀnkar som du klickat pÄ, IP-adress, webbplatser du har besökt innan du kom till vÄr webbplats samt e-post frÄn oss som du öppnar, vidarebefordrar, eller anvÀnder för att klicka dig fram till vÄr webbplats.

Du kan stÀlla in din webblÀsare som du önskar för att till exempel sluta acceptera nya cookies, fÄ ett meddelande nÀr du fÄr en ny cookie, inaktivera befintliga cookies och för att dölja bilder som visas pÄ hemsidan.

Foto, film- och ljudupptagning

NÀr du deltar i vÄra evenemang, luncher, seminarier, utbildningar, informationsmöten eller dylikt kan vi komma att spela in eller fotografera evenemanget och personer som deltar. Det medför att du som deltagare kan komma att förekomma i ljud- och bildinspelningar eller fotografier. Handelskammaren behandlar denna information pÄ olika sÀtt och den kan Àven komma att publiceras internt eller externt.

Hur hanterar vi personuppgifter och personnummer?

PĂ„ vilken laglig grund behandlar vi dina personuppgifter?

Vi grundar i huvudsak behandlingen av dina personuppgifter pÄ intresseavvÀgning.

Vilka kan vi komma att dela dina personuppgifter med?

Vi delar personligt identifierbar information med bolag inom Stockholms Handelskammares koncern. Vi kan ocksÄ komma att dela information med tjÀnsteleverantörer som vi har anlitat för att utföra tjÀnster för vÄr rÀkning, t.ex. för att hjÀlpa till att driva kampanjer eller göra utskick. Dessa tjÀnsteleverantörer kan fÄ tillgÄng till personligt identifierbar information om vÄra besökare och intressenter, om det behövs för att utföra uppgifter Ät oss, men de har inte vÄrt tillstÄnd att anvÀnda eller avslöja informationen sÄvida inte sÄ krÀvs för att utföra tjÀnster för vÄr rÀkning eller uppfylla juridiska krav.

Som tidigare nÀmnt kan vi i vissa fall komma att dela dina personuppgifter med utvalda tredje parter. Om det sker ser vi till att överföringen sker pÄ ett sÀkert sÀtt som bevarar din integritet. Nedan Àr kategorier av mottagare som vi kan dela dina uppgifter med,

NĂ€r samlar vi in personnummer?

Ibland kan vi komma att behöva ditt personnummer eftersom det Àr det enda sÀttet att kunna sÀkerstÀlla din identitet vid till exempel avtalsskrivning eller om du Àr medlem med enskildfirma. Vi kommer endast behandla ditt personnummer nÀr det Àr klart motiverat med hÀnsyn till ÀndamÄlet samt för att sÀkerstÀlla din identitet vid till exempel avtalsskrivning eller om du Àr part i ett skiljeförfarande.

Lagring och lagringstid

Personuppgifter lagras av Stockholms Handelskammare under den tid det Àr nödvÀndigt för de ÀndamÄl som specificeras ovan. Det kan vara sÄ lÀnge som det Àr nödvÀndigt för att fullfölja vÄra avtal eller andra Ätaganden. Det kan Àven vara sÄ lÀnge det krÀvs enligt lag eller myndighetsbeslut. Stockholms Handelskammare gallrar registrerade personuppgifter regelbundet. Stockholms Handelskammare vidtar rimliga ÄtgÀrder för att hÄlla de personuppgifter som behandlas aktuella och att radera inaktuella och pÄ andra sÀtt felaktiga eller överflödiga personuppgifter. Vi pÄ Stockholms Handelskammare har löpande rutiner som sÀkerstÀller att vi inte lagrar onödiga uppgifter om dig och vi minimerar lagringstiden i sÄ stor utstrÀckning som möjligt.

Var behandlar vi dina personuppgifter?

Stockholms Handelskammare och vÄra leverantörer och samarbetspartners behandlar som huvudregel dina personuppgifter inom EU/EES. I de fall personuppgifter behandlas utanför EU/EES sÀkerstÀller vi att vÄra leverantörer och samarbetspartners lever upp till samma sÀkerhets- och skyddsnivÄ som tillÀmpas i EU/EES.

Vilka Àr dina rÀttigheter?

RĂ€tt till information
Du har rÀtt att fÄ information om de uppgifter vi har om dig, hur vi behandlar den, vad som Àr ÀndamÄlet och under vilken tidsperiod.

RÀtt till tillgÄng
Om du begÀr det, förser vi dig med en kopia av de personuppgifter som Àr under behandling (registerutdrag). För eventuella ytterligare kopior som den registrerade begÀr fÄr den personuppgiftsansvarige ta ut en rimlig avgift pÄ grundval av de administrativa kostnaderna. Om du gör begÀran i elektronisk form ska informationen tillhandahÄllas i ett elektroniskt format som Àr allmÀnt anvÀnt, om den registrerade inte begÀr nÄgot annat.

RÀtt till rÀttelse
Vi har ett ansvar för att de personuppgifter vi behandlar Ă€r korrekta men du som registrerad har ocksĂ„ rĂ€tt att komplettera med uppgifter som saknas och som Ă€r relevanta samt fĂ„ felaktiga uppgifter rĂ€ttade. NĂ€r dina personuppgifter rĂ€ttas, kommer vi att underrĂ€tta dem som vi har lĂ€mnat ut uppgifterna till om att denna rĂ€ttelse har Ă€gt rum – förutom i de fall dÄ det skulle visa sig omöjligt eller innebĂ€ra en alltför betungande insats. Vi kommer Ă€ven, pĂ„ din begĂ€ran, att informera dig om till vem rĂ€ttelsen har lĂ€mnats ut.

RĂ€tt till radering
Dina uppgifter kommer att sparas under den tid som vi har ett relevant syfte för dem.

Du har rÀtt att utan onödigt dröjsmÄl fÄ din data raderad under följande förutsÀttningar:

Om uppgifterna raderas pÄ din begÀran kommer vi att underrÀtta dem som vi har lÀmnat ut uppgifter om dig till, om raderingen. Detta gÀller dock inte om det skulle visa sig omöjligt eller innebÀra en alltför betungande insats. Vi kommer Àven pÄ din begÀran att informera dig om till vem informationen har lÀmnats ut.

RÀtt till begrÀnsning av behandling
Du har rÀtt att begÀra en tillfÀllig begrÀnsning av behandling av dina personuppgifter. Behandlingen kan begrÀnsas i följande situationer:

Om behandlingen har begrÀnsats kommer sÄdana personuppgifter, med undantag för lagring, endast behandlas med ditt samtycke eller för att faststÀlla, göra gÀllande eller försvara rÀttsliga ansprÄk eller för att skydda nÄgon annan fysisk eller juridisk persons rÀttigheter eller för skÀl som rör ett viktigt allmÀnintresse för unionen eller för en medlemsstat. Om du har fÄtt behandlingen begrÀnsad kommer du att underrÀttas av oss innan begrÀnsningen av behandlingen upphör.

RĂ€tt till dataportabilitet
Du har rÀtt att fÄ ut dina personuppgifter och som du lÀmnar till oss i ett strukturerat, allmÀnt anvÀnt och maskinlÀsbart format och har rÀtt att överföra dessa uppgifter till en annan personuppgiftsansvarig utan att vi hindrar detta, om

RÀtt att göra invÀndningar
Du har rÀtt att i vissa fall göra invÀndningar mot behandling av dina personuppgifter. RÀtten att invÀnda gÀller nÀr personuppgifter behandlas för att utföra en uppgift av allmÀnt intresse, som ett led i myndighetsutövning eller efter en intresseavvÀgning. Om vi anser att sÄdan behandling ÀndÄ ska ske mÄste vi visa att det finns intressen som vÀger tyngre.

KlagomÄl
Om du anser att dina personuppgifter behandlas i strid med gÀllande regelverk bör du anmÀla det till oss snarast. Du kan ocksÄ lÀmna in ett klagomÄl till Datainspektionen.

SkadestÄnd
Om du har lidit skada pÄ grund av att dina personuppgifter har behandlats i strid med dataskyddsförordningen kan du ha rÀtt till skadestÄnd av oss eller de personuppgiftsansvariga som medverkat vid behandlingen.

Du kan dÄ begÀra skadestÄnd frÄn oss eller vÀcka skadestÄndstalan i domstol. En sÄdan begÀran ska göras skriftligen till oss.

FrÄgor till Stockholms Handelskammare

Har du frÄgor rörande vÄr hantering av dina personuppgifter eller vill du anvÀnda nÄgon av dina rÀttigheter kopplade till hanteringen av personuppgifter? DÄ Àr du vÀlkommen att kontakta oss pÄ Handelskammaren enligt uppgifterna nedan.

Om du kontaktar oss pÄ GDPR@chamber.se Àr ditt Àrende i trygga hÀnder och vi Äterkommer till dig inom kort.

Personuppgiftsansvariges kontaktuppgifter:

Personuppgiftsansvarig Ă€r Stockholms Handelskammare (org.nr. 262000–0261) och Stockholms Handelskammares Service AB (org.nr. 556095–7952) med besöksadress Brunnsgatan 2, 111 38 STOCKHOLM. Postadress Ă€r Box 16050, 103 21 STOCKHOLM.

Tel: 08-555 100 00

E-post: GDPR@chamber.se